Tuuuudom, hogy nem süti, de mivel amúgy is tervezem a blog kibővítését, és mert annyira aranyosak, MUSZÁJ megosztanom...
Recept:
- 8 tojás
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- őrölt bors
- só
- 16 szem egész bors a szemeknek
- sárgarépa a csőrének
Nos...leszögezném még az elején, hogy mindegyik hozzávaló ízlés szerint változtatható. Én például sósabban eszem mint más, és mustárt is többet tettem bele mint ami a receptben állt.
A biztos az, hogy a tojásokat keményre főzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk. Aztán egy késsel V alakban (cikkcakkosan) a közepén bevagdossuk míg körbe nem érünk. Óvatosan kettészedjük őket, majd a tojássárgákat egy tálba tesszük.
A sárgákhoz öntjük a majonézt és a mustárt, megsózzuk, megborsozzuk, majd villával alaposan összetörjük míg homogén massza nem lesz belőle. Golyókat formázunk belőle (körülbelül akkorát mint a tojássárgája volt) és visszatesszük a "tojáshéjakba".
Borsszemeket teszünk rájuk és répából kicsi csőröket formázunk.
Ha kedvünk tartja, csinálhatunk hozzá tartármártást, szerintem úgy finomabb, de én most így salátaágyon tálaltam, hogy még aranyosabbak legyenek..:)
Kellemes locsolómentes húsvétot mindenkinek!
Utolsó kommentek