Ezt a sütit azért kapta a kókuszos darázsfészek nevet, mert a hagyományos diós darázsfészek helyett, ebbe kókusz került. (Nem rajongunk a dióért.)
A tésztához szükségeltetik:
- 80 dkg liszt
- 1 csipet só
- 5 ek cukor
- 4 dkg élesztő (én frisset használtam, de biztos jó a szárított is)
- 2 ek tejföl
- 5 dl tej
- 1 tojás
- 2 ek olaj
A töltelékhez pedig:
- darált dió/kókusz
- cukor ízlés szerint
- vaníliás cukor
- olaj
Ez az első alkalom, hogy kelt tésztát csináltam, aggódtam is miatta rendesen..:)
Először is meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.
Meg kell várni míg felfut, ez nálam 15 perc volt. Elég gusztustalanul néz ki, de ez ne tartson vissza titeket..:D
Ha felfutott, hozzákeverjük a többi hozzávalót és langyos helyen kelni hagyjuk. (Hogy rásegítsek a folyamatra, én még ráterítettem egy nedves konyharuhát.)
Ha megkelt, még egy kis liszttel átgyúrjuk a deszkán, majd elnyújtjuk. (Kb. 1 cm vastagra)
A kinyújtott tésztát megkenjük az olajjal, majd megszórjuk dióval/kókusszal és rászórjuk az ízlésünk szerinti cukormennyiséget. Ezután felcsavarjuk és 3 centis darabokra vágva egymás mellé állítva egy előre kivajazott-picit kilisztezett tepsibe helyezzük.
Még 15 percig kelesztjük, majd 180°-on szép aranybarnára sütjük.
Hogy őszinte legyek, a tésztája nagyon finom lett, de kókusszal eléggé jellegtelen, úgyhogy azt ajánlom maradjatok a diónál....
Előre is elnézést kérek a fotóért, elfelejtettem itthon lefotózni, így csak egy vacak, mobilos képpel szolgálhatok..:(
Azért remélem így is tetszik, és elkészítitek majd...:)
Utolsó kommentek