Szisza Sütivilága

Igazság szerint a főzés sosem okozott gondot, legyen szó bármilyen ételről. Azonban a sütés...nem az én asztalom. Én, aki Jamie Olivert nézve tanultam meg főzőcskézni, szörnyen kínban vagyok mikor egy recept utasításait halálos pontossággal kell követnem. Márpedig a sütés sajnos néhány kivételtől eltekintve erről szól... Így tehát komoly elhatározásra jutottam. Mielőtt férjhez megyek és gyereket szülök, megtanulok sütni. Minden héten kipróbálok egy szimpatikus receptet és...meglátjuk mi sül ki belőle... :)

Utolsó kommentek

 

Imádom ezt a receptet, minimális munkával maximális siker :)

A recept:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 mk rum aroma
  • 2 ek lefőzött kávé
  • tej (szükség esetén)

Elsőként a kekszet ledaráljuk vagy konyharuhába csomagolva sodrófával porrá törjük (ez viccesebb, csak elég nagy kosszal jár...). Vehetünk eleve darált kekszet is, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk..:)

A kekszmorzsához hozzágyúrjuk a vajat míg össze nem áll, majd a cukrot és a kakaót is hozzákeverjük. A kávéba öntjük a rum aromát, majd a kekszes tésztakezdeményhez adjuk. Ha szükséges adjunk hozzá tejet, a lényeg, hogy jól összeálljon és formázható legyen.

Ezután következhet a legjobb része...a formázás. A masszából kis golyókat készítünk, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.

Hát..kb. ennyi munka van vele...

Jó étvágyat hozzá:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszasutivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr852830459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexus89 2011.04.16. 12:05:39

úristen, de aranyossssss <3 ha lenne itthon hozzávaló, azonnal nekilátnék :P
süti beállítások módosítása