Szisza Sütivilága

Igazság szerint a főzés sosem okozott gondot, legyen szó bármilyen ételről. Azonban a sütés...nem az én asztalom. Én, aki Jamie Olivert nézve tanultam meg főzőcskézni, szörnyen kínban vagyok mikor egy recept utasításait halálos pontossággal kell követnem. Márpedig a sütés sajnos néhány kivételtől eltekintve erről szól... Így tehát komoly elhatározásra jutottam. Mielőtt férjhez megyek és gyereket szülök, megtanulok sütni. Minden héten kipróbálok egy szimpatikus receptet és...meglátjuk mi sül ki belőle... :)

Utolsó kommentek

Ez a recept elég egyszerűnek tűnt, úgyhogy úgy döntöttem ez lesz az első süti a hosszú listáról.

A neve elég beszédes, ez egy lekváros teasüti. :)

Íme a receptje:

  • 200 g vaj/margarin
  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 125 g porcukor
  • 2 ek tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • lekvár

 

Előkészítési idő: 5 perc + 1/2 óra a hűtőben és még 1/2 a mélyhűtőben

Sütési idő: 12 perc

Sütő hőfoka: 180°

 

Elsőként a lisztet mérjük ki és keverjük össze a csekélyke mennyiségű sütőporral. Majd hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. (Ez egész jó móka, csak velem ellentétben vegyétek le a gyűrűtöket, mert aztán az egész délutánt tölthetitek azzal, hogy egy fogkefével igyekeztek eltüntetni a tésztamaradványokat róla..:D)

Ezután adjuk a morzsás tésztakezdeményhez a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejet és a tojásokat.

Kicsit ragacsos lesz, de emiatt nem kell aggódni, fél órát pihentetjük a hűtőben és egész szépen összeáll.

Ha letelt a fél óra, vegyétek ki a hűtőből és nyújtsátok el. Ha a hűtőben eltöltött idő után is ragacsos maradna akkor se essetek pánikba, adjatok hozzá lisztet, amennyit felvesz (ez nagyon profin hangzik, de igaziból érezni fogjátok mikor tökéletes, ígérem).

3 egyenlő részre osztjuk amikből kb. 25 cm hosszú hengereket sodrunk. A rudacskákat rátesszük egy kisebb tálcára (ami befér a mélyhűtőnkbe), és ott szintén fél órát hűtjük.

Fél óra elteltével kivesszük a tésztahengereket és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a sütőt előmelegítjük.

A kis lapos gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 °-on kb. 12 perc alatt megsütjük. A teasütiknek nem szabad megbarnulniuk, mert akkor kemények lesznek, és ne aggódjatok mint az én Nagyim, 12 perc alatt BŐVEN MEGSÜL. :)

A már kihűlt kekszecskéket lekvárral összetapasztjuk és voilá...már kész is. :)

Jó étvágyat hozzá, remélem nektek is olyan jól sikerül majd mint nekem, várom a kommenteket! :)

 

 

 

Címkék: süti sütemény lekváros teasüti teasütemény szisza sütivilága

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszasutivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr752754193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása