Ez a recept elég egyszerűnek tűnt, úgyhogy úgy döntöttem ez lesz az első süti a hosszú listáról.
A neve elég beszédes, ez egy lekváros teasüti. :)
Íme a receptje:
- 200 g vaj/margarin
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 125 g porcukor
- 2 ek tej
- 1 cs vaníliás cukor
- lekvár
Előkészítési idő: 5 perc + 1/2 óra a hűtőben és még 1/2 a mélyhűtőben
Sütési idő: 12 perc
Sütő hőfoka: 180°
Elsőként a lisztet mérjük ki és keverjük össze a csekélyke mennyiségű sütőporral. Majd hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. (Ez egész jó móka, csak velem ellentétben vegyétek le a gyűrűtöket, mert aztán az egész délutánt tölthetitek azzal, hogy egy fogkefével igyekeztek eltüntetni a tésztamaradványokat róla..:D)
Ezután adjuk a morzsás tésztakezdeményhez a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejet és a tojásokat.
Kicsit ragacsos lesz, de emiatt nem kell aggódni, fél órát pihentetjük a hűtőben és egész szépen összeáll.
Ha letelt a fél óra, vegyétek ki a hűtőből és nyújtsátok el. Ha a hűtőben eltöltött idő után is ragacsos maradna akkor se essetek pánikba, adjatok hozzá lisztet, amennyit felvesz (ez nagyon profin hangzik, de igaziból érezni fogjátok mikor tökéletes, ígérem).
3 egyenlő részre osztjuk amikből kb. 25 cm hosszú hengereket sodrunk. A rudacskákat rátesszük egy kisebb tálcára (ami befér a mélyhűtőnkbe), és ott szintén fél órát hűtjük.
Fél óra elteltével kivesszük a tésztahengereket és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a sütőt előmelegítjük.
A kis lapos gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 °-on kb. 12 perc alatt megsütjük. A teasütiknek nem szabad megbarnulniuk, mert akkor kemények lesznek, és ne aggódjatok mint az én Nagyim, 12 perc alatt BŐVEN MEGSÜL. :)
A már kihűlt kekszecskéket lekvárral összetapasztjuk és voilá...már kész is. :)
Jó étvágyat hozzá, remélem nektek is olyan jól sikerül majd mint nekem, várom a kommenteket! :)
Utolsó kommentek