Szisza Sütivilága

Igazság szerint a főzés sosem okozott gondot, legyen szó bármilyen ételről. Azonban a sütés...nem az én asztalom. Én, aki Jamie Olivert nézve tanultam meg főzőcskézni, szörnyen kínban vagyok mikor egy recept utasításait halálos pontossággal kell követnem. Márpedig a sütés sajnos néhány kivételtől eltekintve erről szól... Így tehát komoly elhatározásra jutottam. Mielőtt férjhez megyek és gyereket szülök, megtanulok sütni. Minden héten kipróbálok egy szimpatikus receptet és...meglátjuk mi sül ki belőle... :)

Utolsó kommentek

Túrótorta

2011.05.16. 19:43

szerző: Szisza Sütivilága

A mai recept kissé eltér a megszokottól, hiszen ez a sütemény nem igazán az én érdemem.

Anyukámék kint élnek Németországban én pedig beleszerettem a Käsekuchenbe, mindig ha kint vagyok haza is hozok belőle. Eljött a szülinapom, anyukám pedig szívesen meglepett volna vele, azonban postai úton egy túrótortát elküldeni nem lett volna szerencsés. Így aztán mikor kibontottam az ajándékdobozom, ott volt benne ez a csináld-magad-torta is. :)

Azért sikerült találnom egy nagyon hasonló receptet, hogy ti is el tudjátok készíteni ezt az isteni finom tortát.

Mielőtt elfelejteném...ez a bejegyzést Öcsémnek ajánlom, mert a múltkor bedurcázott, hogy MINDENKIRŐL neveztem el már süteményt, de róla még nem. Úgyhogy tessék Csipet, ezt neked szánom. :)

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás

 

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a tojást. Finom tésztává dolgozzuk, majd fél órát pihentetjük a hűtőben. Azután kinyújtjuk, egy kivajazott-kilisztezett tortaformába igazítjuk és "vakon sütjük".

A vakon sütés nem más mint a tészta elősütése, mielőtt még a töltelék rákerülne, ami azért szükséges hogy a töltelék ne áztassa el. Sütőpapírt helyezünk a tésztára, majd a papír tetejére valamilyen "nehezéket" teszünk. Ez általában bab, borsó, lencse vagy rizs, de szerintem a legjobb a megmosott aprópénz, hiszen így semmi nem vész kárba.

Addig sütjük a tésztát, míg a széle aranybarna nem lesz, aztán jöhet bele a túrós töltelék.

 

A töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 4 ek étkezési keményítő

 

Igaziból ebben sincs semmi ördöngősség. A túrót egy villával összetörjük, minél krémesebb és simább lesz, annál jobb. Ezután hozzáöntjük a többi hozzávalót, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a legvégén pedig a keményítőt. Egy robotgéppel összekeverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, 180°-on.

Én eperrel tálaltam, mert szerintem minden (süti) eperrel a legfinomabb. :)

 

Címkék: süti torta túró sütemény túrótorta szisza sütivilága käsekuchen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszasutivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr442909089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása