Szisza Sütivilága

Igazság szerint a főzés sosem okozott gondot, legyen szó bármilyen ételről. Azonban a sütés...nem az én asztalom. Én, aki Jamie Olivert nézve tanultam meg főzőcskézni, szörnyen kínban vagyok mikor egy recept utasításait halálos pontossággal kell követnem. Márpedig a sütés sajnos néhány kivételtől eltekintve erről szól... Így tehát komoly elhatározásra jutottam. Mielőtt férjhez megyek és gyereket szülök, megtanulok sütni. Minden héten kipróbálok egy szimpatikus receptet és...meglátjuk mi sül ki belőle... :)

Utolsó kommentek

Képviselőfánk

2011.04.20. 23:02

szerző: Szisza Sütivilága

Első próbálkozásom a képviselőfánkkal irtó siralmasra sikeredett. Korán vettem ki a tésztát a sütőből, a krém sem szilárdult meg...de mivel apu könyörgött érte, így mostohaanyummal két receptet összekombinálva közösen újrapróbálkoztunk...hát tudjátok...erre nem mondanám, hogy gyors, egyszerű és baromi könnyű..

Tésztához:

  • 1 dl víz
  • 8 dkg zsír
  • 11 dkg liszt
  • 5 tojás
  • csipet só

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 17 dkg kristálycukor
  • 0,5 l víz
  • 4 tojásfehérje

 

A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik a massza az edény falától, majd egyesével alaposan hozzádolgozzuk a tojásokat.

A sütőt előmelegítjük (200°-ra), majd a szép selymes tésztát megpróbáljuk úgy beletuszkolni egy habzsákba, hogy lehetőleg a legtöbb bele és ne mellé menjen...nem lesz egyszerű..:) Ha sikerült, sütőpapírral bélelt tepsibe tésztahalmokat nyomunk, majd 180°-on kb. 25 percig sütjük. NE NYISSÁTOK KI A SÜTŐ AJTAJÁT!!!!!!!!

Amíg sül elkészítjük a krémet. A vizet feltesszük melegedni. Egy tálban egy pici vízzel összekeverjük a pudingport és vaníliás cukrot, majd a már meleg vízhez öntjük. Addig főzzük míg sűrű és aranyszínű nem lesz.

Aztán előveszünk egy másik lábost és vizet forralunk. A tetejére helyezünk egy FÉM tálat és a tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Egy robotgéppel addig keverjük, míg nagyon kemény hab nem lesz belőle.

Ezután a két krémet összedolgozzuk, és a tésztapuffancsokba (amiknek már levágtuk a kalapjaikat) töltjük. Fogyasztás előtt tejszínhabot nyomunk a sárga krémre és ráhelyezzük a kis sapkákat. Ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.

És..íme..jó étvágyat:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszasutivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr992843744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása